lauantai 12. elokuuta 2017

Koiraurani tavoitteet

Ajattelin aloittaa nyt kirjoittelun omalta osaltani omista tavoitteistani Lillan kanssa ja ylipäänsä minne haluan tähdätä myöhemmin. Lillan hihnakäyttäytymisen lähtökohdista tulee postausta hieman myöhemmin, kun en viitsinyt tehdä sitä vielä kun Minttu ehtikin jo kirjoittaa samasta aiheesta.

Aloitetaan vaikkapa Lillasta. Silloin kun etsimme meille sopivaa koiraa, etsimme mulle harrastuskoiraa eri harrastuksiin ensisijaisesti agilityyn. Sen tuli olla aktiivinen, mutta kuitenkin kykeneväinen olemaan vähemmällä aktivoinnilla tarpeen vaatiessa useamman päivän. Ensisijaisesti olisin halunnut espanjanvesikoiran, lagoton tai australiankelpien. Mutta koska ikähaarukka kulki siinä puolestavuodesta kahteen vuoteen, ei sopivia yksilöitä juurikaan tullut vastaan. Suomenlapinkoira oli vaihtoehto myös, olihan se tuttu ja turvallinen, mutta sen kohdalla oli tarkemmat kriteerit millainen sen tulisi olla.


Sitten vastaan tuli Lilla. Ilmoituksessa kuvailtiin sen soveltuvan harrastuksiin ja ikäkin oli juuri sopiva. Näiden tietojen perusteella sitten otimme yhteyttä ja olimmekin ensimmäinen yhteydenottaja. Meille kerrottiin, että tytöltä oli joutunut leikata jalka sen ollessa ihan pieni, joten agilityn kokeilua tulisi siirtää ainakin vuodella. Aluksi harmittelin sitä, mutta koska Lilla vaikutti muuten juuri meille soveltuvalta, päätimme ottaa sen koeajalle. Rakastuimmekin Lillaan täysin ja tyttö jäi meille.

Nyt Lillan ollessa meillä olen todennut, ettei mulla sinne agilityä harrastamaan mikään kiire olekaan. Niinpä meidän päätavoitteet ovatkin jossain ihan muualla. Voisi sanoa kuitenkin, että jossain vaiheessa tullaan todennäköisesti agilityä kokeilemaan, mutta aktiivisesti ei aiota harrastaa. Tavoitteena olisikin sen sijaan alkaa harrastaa aktiivisesti ainakin tokoa ja rally-tokoa ja kilpailla niissä. Jotain palveluskoiralajeja tullaan varmaankin kokeilemaan myös, mutta ei niin aktiivisesti. Nyt ensin olisi kuitenkin tarkoitus saada Lilla lopettamaan muille koirille haukkumisen.


Myöhemmin kun joskus otan omia koiria, niin niiden kanssa olisi tarkoitus sitten harrastaa sitä agilityakin. Nyt kuitenkin keskityn nauttimaan Lillan kanssa hömppäilystä ja kaikesta mitä saan tehdä tuon ihanimman karvapallon kanssa!

Tähän loppuun vielä toivotan tervetulleeksi kaikki lukijat! Pyritään toteuttamaan mahdollisimman paljon teidän toivomuksia ja jos teillä on jotain palautetta meidän teksteistä niin kommentoikaa ihmeessä alas.

-Pinja-

2 kommenttia:

  1. Kivs postaus, olisi kiva saada tälläisiä lisääkin! Onko teillä YouTube kanavaa, kun olisi kiva saada teistä videoita? Tjaah, ehdotuksina teille joku koirien myday ja sitten ihan normaali myday ;)

    Terkuin; Kata

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Tosiaan meinattiin että tehtäisiin myöhemmin piilotettuja videoita, jotka näkisi sitten täältä blogin kautta. Mutta nyt näin alkuun tehdän vaan normi postauksia niin niitä videoita alkaa tulemaan sitten myöhemmin :)

      Poista