lauantai 23. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 23 - Jouluiset suklaapallerot

Alunperin mun piti kertoa tässä luukussa koiranamien tekemisestä, mutta en saanut aikaiseksi edes tehdä niitä. Tein kavereilleni torstaina jouluherkkuja ja ajattelin kertoa oman muunnoksen rockyroad suklaasta. Munhan piti siis alunperin tehdä tuota rockyroadia, mutta jotenkin ihmeellisesti epäonnistuin ja tein aivan oman muunnelman tuosta.



Tarvitset näiden tekemiseen:

1 fazer mariannesuklaalevy
2 fazer vaaleamaitosuklaalevyä
Keksimuruja
Yksi pussi pieniä vaahtokarkkeja

Aloitin koko homman sillä että pilkoin suklaat ja laitoin veden kiehumaan kattilassa. Kun suklaat oli pilkottu, pistin ne vesihauteeseen sulamaan. Suklaan sulettua, lisäsin sinne sekaan vaahtokarkit ja jatkoin sekoittamista niukasti kiehuvassa vesihauteessa, niin kauan, että kaikki vaahtokarkitkin suli suklaan sekaan. Vielä tuon jälkeen lisäsin pari kourallista vaahtokarkkeja joukkoon, jotta niitä jäisi kokonaisina pinnalle. Kun tuo kaikki oli "jämähtänyt" epäilyttävän näköiseksi massaksi, otin kattilan pois hauteesta. Laitoin leivinpaperin pellille ja aloin muotoilla massasta palloja, joita tuli sitten yhteensä 37 kappaletta. Ripottelin vielä vähän keksinmuruja noiden palluroiden päälle ja sitten vein muutamaksi tunniksi terassille kovettumaan.

Laitoin sitten kovettuneet pallerot sellofaaniin ja jaoin seitsemälle ihmiselle. Yli noita jäi kaksi, joten sain itse vielä maistaa. Maku oli aika hyvä, maistui eniten ihan vain suklaalta ja mariannerouheelta, sekä sitten vaahtokarkeilta. Ihan hauskoja nämä oli, vaikkakin tosi makeita!

-Minttu-

2 kommenttia:

  1. Nam! Täytyypä katsoa jos kokeilisin itsekin nyt loman aikana cx

    VastaaPoista