tiistai 9. tammikuuta 2018

Q&A

Wuuaah! Vuosi 2018 on vaihtunut ja me ollaan nyt oltu kaksi viikkoa päivittämättä blogia. Ihanalta on kyllä tämä tauko tuntunut tuon joulukalenterin jälkeen. Nyt alkaa taas postauksia tulla samaan tahtiin kuin ennenkin, eli noin kerran viikossa, tai harvemmin/useammin.

Tässä postauksessa vastailemme teidän kysymyksiinne, joita laitoitte aikaisempaan postaukseemme.

Mitkä on teidän lemppari rodut?

Pinja: Mun ehdoton lempi/unelmarotu on pyrereneittenpaimenkoira. 
Minttu: Ihan ykkönen on tuttu espanjanvesikoira, kaikinpuolin täydellisin rotu mitä tiedän.

Mikä on teidän lempi tekeminen koiran kanssa?

Pinja: Tykkään kaikesta, mitä teen Lillan kanssa, joten tämä on vähän hankala kysymys. Jos kuitenkin yksi pitää päättää niin ehkä tällä hetkellä juoksu/canicross.
Minttu: Uiminen, rally-toko, lenkkeily, hömppäily ja kaikki. Mutta ehkä lemppari on toi perus hömppäily mitä tulee tehtyä aina, eli vaan riehuminen ja leikkiminen.

Jos saisitte toisen koiran, minkä rotuisen ottaisitte?

Pinja: Tähän elämäntilanteeseen todennäköisin vaihtoehto olisi mahdollisesti australiankelpie. Se oli hyvä vaihtoehto jo silloin, kun mietittiin Lillan ottoa.
Minttu: No mä en haluaisi todellakaan juuri nyt toista koiraa, kun ei riittäisi aika.


Missä lajissa kilpailisit koirasi kanssa?

Pinja: Voisin kilpailla Lillan kanssa periaatteessa missä lajissa tahansa, ja varmaan tullaankin kilpailemaan monissa eri lajeissa. Tällä hetkellä todennäköisin vaihtoehto olisi rally-toko, sillä ensi sunnuntaina meillä alkaa meidän ensimmäinen rally-tokokurssi.
Minttu: Rally-toko, sillä kisat on jo tulossa.

Kuinka vanha olit kun kiinnostuit koirista?

Pinja: Ihan pienestä pitäen, heti kun osasin erottaa kissan koirasta.
Minttu: Aina olen ollut kiinnostunut koirista, mutta "kunnolla" niistä jotain aloin ymmärtää vasta 13 vuotiaana.

Millä kameroilla kuvaatte?

Pinja: Mulla on käytössä ihan perus Canon eos 1100D. Kuvissa värit näkyvät huonosti ja sisällä ei saa mitään ilman salamaa, mutta pienellä muokkauksella saa ihan kelpokuvia.
Minttu: Canon eos 1200D, hyvin toimii ja tykkään miten näyttää värit. Voisi parempikin olla, mutta tällä mennään.

Mikä on Lillan ja Micken lempi herkku? 

Pinja: En ole ihan varma, kun Lillalle käy mikä tahansa, mikä maistuu vähääkään hyvälle. Kuitenkin ehkä parhaiten maistuu itsepaistetut lihat ja juusto totta kai.
Minttu: Kana ja nakit. Käytetään noita vaan treeneissä, muuten oikeestaan vaan ruokanappuloilla mennään kotonakin ja lenkillä en pidä nameja mukana.

Kuinka kauan ootte olleet kavereita?

Kauan, ihan pienestä pitäen

Millaisia koiria haluatte tulevaisuudessa?

Pinja: Mikäli asun maalla, kuten olen suunnitellut, tulee mulla olemaan 2-4 koiraa kerrallaan. Mulla olisi työskenteleviä paimenkoiria ja ehkä muutama vahtiviettiä omaavakin. Rotuina kiinnostaa esim. pyrenneittenpaimenkoira, appenzellinpaimenkoira, islanninlammaskoira...
Minttu: Enhämmä vielä voi tietää! Ainakin toisen perron haluan tulevaisuudessa ja muita kiinnostavia rotuja ovat mm. hovawart, belgianpaimenkoira ja hollanninpaimenkoira.

Mitä Lilla ja Micke sai joululahjaksi?

Pinja: Lilla sai joululahjaksi kanatikkuja, lelun, aktivointipelin, juoksuvyön (tai siis minä sain), herkkuja, valjaat sekä agilityputken.
Minttu: Ei mitään kummempaa.

Mitä teette vapaa-ajalla, jos koirien kanssa olemista ei lasketa?

Pinja: Käyn salilla tai olen kavereideni kanssa koulujuttujen lisäksi.
Minttu: Käyn salilla ja vietän aikaa eri kavereiden kanssa. Olen ulkona, katson Netflixiä, vietän aikaa perheen kanssa ja teen koulujuttuja.

-Pinja & Minttu-

2 kommenttia: