sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 24 - Tavoitteet vuodelle 2018

Tämä postaus oli aluksi tarkoitus julkaista vasta ihan vuoden lopussa, mutta ajattelimme, että se olisi kuitenkin helpompi tehdä joulukalenterin yhteydessä. Kirjoitamme molemmat (Pinja ja Minttu), mitkä meidän tavoitteet koirien kanssa on ensi vuodelle.



Minttu ja Micke

Tavoite 1: Meidän ihan ykköstavoite, päämäärä mikä halutaan saavuttaa on se, että päästään kisaamaan rally-tokoa. Olenkin hyvin varma että tämä toteutuu jo alkuvuodesta, mutta tavoite se silti on.

Tavoite 2: Toinen tärkeä tavoite olisi se, että saisin Micken reaktiivisuutta vähemmälle. Oikeastaan meillä menee tällä hetkellä jo tosi hyvin tän projektin kanssa. Joka kerta kun koira tulee vastaan, me käännymme iloisesti rallatellen toiseen suuntaan heti kun/jos micke alkaa tuijottaa toista koiraa. Ollaan päästy ohi koirista jo ilman haukkua, mutta Micke on tosi epävarma ja hermostunut ohituksissa. Emme siis ohittele muuta kuin pakon tullen.

Tavoite 3: Tavoitteenamme olisi edistyä canicrossissa ja päästä mahdollisesti joihinkin harkkakisoihin vaikka ensi syksynä. Nyt pitää ensin hommata oikeanlaiset varusteet. Ollaan tähän mennessä juoksulenkeillä menty niin ettei Micke vedä ja ylämäissä olen alkanut opettaa sitä että pitää vetää, Meillä on nyt vain hurtan active valjaat ja monitoimihihna ollut noilla juoksulenkeillä, joten kunnon canicross välineet olisi ihan jees. Viime ja toissa viikolla ollaan käyty erikseen juoksemassa vedolla parisataa metriä, että Micke oppisi jo vähän. Se saa siitä kauheet kiksit kun pari ensimmäistä metriä se haukkuu ja ravistelee itseään riemuissaan kun pääsee rallaamaan.



Pinja ja Lilla

Tavoite 1: Meidän ensimmäinen ehdoton ykköstavoite olisi päästä ensi vuoden aikana haukuitta ohi koirista. Meillä on nyt erittäin suurella näköisyydellä toimiva suunnitelma haukkumisen kitkemiseksi, ja aion pitää siitä kiinni. Kouluttajan toiveesta en sitä kuitenkaan sen tarkemmin tänne tule julkaisemaan, mutta lyhykäisyydessään Lillan haukkuminen on vahvasti opittua käytäytymistä ja ennen haukkumista kitketään veto pois ja vasta sitten mietitään haukkumista.

Tavoite 2: Mikäli ensimmäinen tavoite onnistuu hyvissä ajoin ennen vuoden loppua, niin ehdottomasti haluan aloittaa aktiivisen harrastamisen jonkin lajin ryhmässä. Varmaankin kokeillaan aika monia eri lajeja, mutta toivon mukaan löydettäisiin yksi mieluinen, johon panostettaisiin kunnolla ja ehkä joskus mentäisi kisoihinkin.

Tavoite 3: Kolmantena tavoitteena on vapaanaolon vahvistaminen. Meillä ei ole siis koskaan tullut sellaista tilannetta, jossa joku olisi tullut vapaanaolon aikana vastaan. Siispä minulla ei ole hajuakaan, pysyisikö Lilla luonani vai ei jonkun tullessa vastaan. Viimeaikoina ollaankin harjoiteltu paljon vapaanaoloa eräällä hiljaisella tiellä siten, että jos Lilla lähtee liian kauas, niin vaihdan suuntaa, jolloin sen on otettava minut kiinni. Tähän asti se on sujunut hyvin, mutta vielä on paljon harjoittelemista ennen kuin vapaanaolo on oikeasti varmaa.

Tavoite 4: Tämä nyt on tällainen pienempi ja erittäin todennäköinen tavoite, mutta ensi kesänä olisi tarkoitus alkaa harrastamaan canicrossia. Meillä on jo vyökin valmiiksi hommattuna, nyt pitää vaan toivoa, että Lillan vetohalut riittävät tuohonkin hommaan. Ehkä joskus vielä mennään koilemaan kisoihinkin, se jää nähtäväksi.

-Pinja & Minttu-

2 kommenttia:

  1. Todella realistisen kuuloisia tavoitteita :) Tsemppia ja onnea niiden suorittamiseen ja uuteen vuoteen!

    VastaaPoista