torstai 7. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 8 - 10 käskyä koiranomistajille

Päätin nyt tehdä tähän luukkuun vähän lyhyemmän postauksen, niin seuraavaan postaukseen tulee jotain kiinnostavampaa. Eli listasin 10 asiaa, joita koiranomistajien olisi hyvä pitää mielessä.


  1. Osta kaikkea 'turhaa' kaappiin varmuuden varalle.
  2. Muista vahvistaa koirasi oikeaa käytöstä päivittäin.
  3. Ole koirasi silmissä rauhallinen, määrätietoinen, mutta maltillinen.
  4. Tee jokaisesta päivästä ja lenkistä ikimuistoinen. Eli pidä hauskaa jokaisena päivänä ja jos siihen on mahdollisuus, niin pyri pitämään lenkeillä ainakin yksi leikkihetki.
  5. Rakenna koirallesi turvallinen ympäristö, jossa se voi elää onnellisesti.
  6. Hyödynnä koirasi vahvuuksia. Esimerkiksi jos koirasi on kiinnostunut palloista, niin käytä patukan sijaan palkkana esim. narupalloa. Tai jos se tykkää hyppiä, niin harjoittele lenkeillä esim. kivien päälle hyppäämistä.
  7. Älä hätiköi koulutuksessa. 
  8. Älä yritä liikaa. Elämän ei tarvitse olla jatkuvaa suorittamista. Muista hömppäillä koirasi kanssa paljon, äläkä vaadi liikaa liian nopeasti.
  9. Älä luovuta ensimmäisestä epäonnistumisesta, vaan jatka yrittämistä.
  10. Nauti jokaisesta hetkestä, jonka saat viettää ihanimman karvaturrisi seurassa. Matka voi päättyä milloin tahansa, joten ota kaikki irti jokaisesta hetkestä.
-Pinja-

2 kommenttia:

  1. Musta tämä postaus oli tosi hyvä! Jokainen kohta täysin totta ja itsekin pitäisi yrittää keskittyä enemmän noudattamaan noita, kun usein vaikka tuo liika yrittäminen tulee vähän luonnostaan!

    VastaaPoista