torstai 12. lokakuuta 2017

Millä perusteilla liityn lukijaksi?

Moikka! Palauduin tosiaan viime yönä Suomeen ja ajatelin väsäillä nyt jonkun pikkupostauksen tähän väliin. Lilla oli tutullani hoidossa, joten kuulumisia ei luonnollisestikaan ole kerrottavana. Siispä ajattelinkin avata hieman sitä, millä perusteilla liityn blogiin lukijaksi.


Olen listannut alle muutamia seikkoja, joiden perusteella yleensä liityn lukijaksi. Olen kuitenkin usein liian höllä kriteereistäni ja lukulistallani onkin aivan liian paljon blogeja, joihin en ole perehtynyt kunnolla. Seuraavat kohdat ovatkin viitteellistä, ja joustan niistä suhteellisen helposti.

Ulkoasu on ensimmäinen asia, johon kiinnitän huomiota. Mielestäni sen pitäisi olla melko yksinkertainen, mutta mielenkiinnon herättävä. Itse tykkään käyttää haaleita värejä, mutta oikein suhteutettuna tummat värit ovat kiinnostavampia. Esimerkiksi blogissa Paimenlauma on osattu mielestäni käyttää todella kivasti värejä. Luovat ratkaisut ovat myös aina plussaa, eli esimerkiksi koirien sivuille pääsy niiden kuvien kautta tai sivujen sijoittaminen banneriin.

Itse bannerin tulee olla siisti, oli siinä sitten mikä tahansa määrä kuvia tai yksityiskohtia. Tykkäänkin sekä monimutkaisista, että erittäin yksinkertaisista bannereista, kunhan ne sopivat yhteen muun ulkoasun kanssa, eivätkä ne ole ihan täyteen tupattuja kuvilla. Eli mitään selkeää linjaa mulla ei tässä ole, ensivaikutelma hyvin paljolti ratkaisee.

Itse teksti on tietysti yksi merkittävimmistä kohdista, vaikkakin itse liian usein valitsenkin luettavat blogini huolitellun ulkoasun perusteella, lukematta sen kummemmin varsinaista tekstiä. Itse tykkään lukea suhteellisen isoa tekstiä, ja hieman poikkeava, mutta selkeä fontti on aina parempi kuin ihan perus fontit, kuten Arial tai Georgia. Tekstin tulisi olla myös pääosin oikeinkirjoitettua ja asioiden käsittelyjärjestyksen tulisi olla looginen.

Mielestäni blogin kuvilla on myös melko suuri merkitys. Niiden tulisi olla selkeitä ja hyvällä kameralla kuvattuja, mieluiten isoimmassa mahdollisessa koossa. Henkilökohtaisesti inhoan kuvapostauksia tai kuvattomia postauksia ja itse koitankin välttää tekemästä sellaisia. Oikeastaan ainoat kuvapostaukset, joista pidän ovat erikoisemmat, kuten 'kulissien takana' tai 'epäonnistuneet kuvat'.

Blogin aihe on näistä varmaan tärkein juttu, vaikka siihen ei aina ensimmäisenä kiinnitäkään huomiota. Eniten tykkään lukea harrastusblogeja, joissa kuitenkin on paljon muutakin sisältöä kuin jatkuvia treenipostauksia. Pääsääntöisesti en lue tavallisten kotikoirien blogeja, ellei kirjoittaja oikeasti osaa tehdä postauksista erittäin mielenkiintoisia. Koirablogien lisäksi luen myös muutamaa hevos- ja kaniblogia.

Toivottavasti tästä postauksesta ei tullut liian tylsää. Kertokaas kommenteista, tykkäättekö enemmän tämän tyylisistä vai kuulumispostauksista. Meillä alkaa sunnuntaina eräänlainen kurssi, jossa keskitytään tähän meidän ohitusongelmaan, joten kirjoittelen sitten seuraavaksi varmaan jotain siihen liittyvää.

-Pinja-

9 kommenttia:

  1. Tämä oli ihan kiva postaus, vaikkakin ehkä kuulumiset on minun mielestään hyviä…!

    VastaaPoista
  2. Pidin tästä postauksesta, mutta pidän enemmän kuulumisista.

    VastaaPoista
  3. Blogi vaikuttaa todella kivalta ja postaus oli kiva :) Vilkaisin myös aiempia postauksia ja ne vaikuttivat juuri sellaisilta joista pidän. Tämä postaus oli hyvä ja sain tästä vinkkejä siihen minkälainen oman blogini sisältö olisi. Sain myös inspiraatiota siihen että voisin aloittaa tekemään omalle koiralleni blogia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Kerro vaan blogisi nimi tänne jos teet semmosen. Käyn mielelläni katsomassa sitä :)

      Poista
  4. Blogi vaikuttaa mielenkiintoiselta!
    Postaukset olivat kivoja sekä innostavia.
    Kuvat ovat laadukkaita, ja kunhan tulee monipuolisesti erilaisia postauksia, niin varmasti luen kun muistan!
    Aiemmat postaukset olivat myös kivoja kun niitä vilkaisin.
    Lukemisen aloitan jotenkin samoilla kriteereillä kuten ylhäällä mainittiin :)
    Hyvä blogi!

    VastaaPoista
  5. Onnistuitte jossain, missä harva on onnistunut: Saitte kiinnostukseni. En siis yleensä lue blogeja, mutta tämä vaikuttaa oikeasti hyvältä ja laadukkaalta, todennäköisesti päädyn lukemaan useamminkin. + Ihania koiria nuo kaksi :3

    VastaaPoista