sunnuntai 10. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 11 - Temppuopetus #1

Joulu lähestyy, ja joulukuvat pitäisi ottaa vielä. Lunta ei vain haluaisi millään tulla ollenkaan/tarpeeksi. Micken kanssa muutamista tempuista on paljon hyötyä kuvauksiin, sillä pelkkä pönöttäminen ei ole yleensä kamalan hemaisevaa kameran edessä.

Ajattelin nyt kirjoittaa ensimmäisen temppupostauksen meidän blogiimme, ja näitä tulee todennäköisesti vielä monta lisää (ei siis joulukalenteriin). Päätin valita kyseiseksi "tempuksi" ali menemisen. Oikeastaan yritän kertoa miten opetin jalkojen ali pujottelun jalkojen ali menemisen kautta.


No, ensin aloin opettaa Mickelle kahden jalan välistä menemistä. Otin nameja molempiin käsiin ja vedin ensin koiran jalkojen puoliväliin ja sieltä ali kokonaan. Vedin myös koiran omalle vasemmalle sivulleni, jotta siinä tulisi jo vähän "pujottelua". Tällä hetkellä tuo jalkojen ali, sivulle, istu on ihan erillinen temppu , mutta tuosta mä lähin opettamaan sitä pujottelua Mickelle.

Aloin ottamaan ali, sanaa mukaan, jotta koira oppisi sen merkityksen. Toistettiin melkein joka päivä pari kertaa tota, ja muutamassa päivässä koira sitten tiesi mitä tarkoittaa ali. Vahvistin kokoajan enemmän ja enemmän sanaa, ja siitä lähdin opettamaan pujottelua. Menin asentoon missä mun toinen jalka oli edempänä kuin toinen, eli ns. kävelyasentoon. Siitä taas vedin Micken jalkojen ali sivulle ja sanoin samalla ali käskyn. Tuosta se oppikin aika nopeasti että mitä pitää tehdä, kun osasi jo käskyn merkityksen valmiiksi.

Sitten lähdettiin pikkuhiljaa menemään hidasta pujottelua jalkojen ali. Annoin Micken vaan löntystää hitaasti seuraten mun molemmissa käsissä olevia nameja. Kävelin eteenpäin ja Micke tuli hienosti alusta alkaen ali. Alkuun käytin molemmissa käsissä nameja, sanon ali käskyä, sekä kävelin hyvin hitaasti. Tota me sitten toistettiin todella usein ja koko kesän ajan treenattiin kuntoon tuota temppua. Aloin siis viime talvena opettamaan tuota temppua Mickelle ja nyt se osaakin sen jo todella hyvin.


Nykyään en välttämättä aina käytä nameja ali menemisessä, sillä Micke tekee sen ihan rutiinista. En viitsinyt ottaa mitään ihmeellisiä temppuja, sillä ei Mickelläkään ole mitkään haastavat temput vielä hallussa. Me osataan vain perustemppuja, sekä jotain omia säädöksiä, joista en viitsisi ruveta kirjottamaan.

Toivottavasti tätä oli kiva lukea, huomenna taas Pinjan postauksen vuoro. Kommentoi jos haluat lisää temppuopetusta, sekä mitä temppuja voisin opettaa Mickelle tai mistä tempuista tekisin opetuspostauksen.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

-Minttu-

2 kommenttia:

  1. Meidän blogista löytyy kasapäin temppuideoita, mistä valikoida Mickelle jotain kivaa. :)

    VastaaPoista