torstai 5. huhtikuuta 2018

Rallykisat, mitä jatkossa?

Noniin, otin vihdoin itseäni niskasta kiinni ja päätin lopettaa lähes kuukauden kestäneen tauon. Olimme Jyväskylässä Pop Dogin järjestämissä rallykisoissa, alokasluokan toisissa kilpailuissa. 

Menimme sunnuntaina jo Jyväskylään hotelliin yöksi. Maanantaina menimme Haukkuvaaran hallille noin puoli tuntia ennen alo-luokan alkamista. Micke oli todella jännittynyt, ja itselläkään ei ollut kaikki ihan hyvin. 

Rupesin lämmittelemään koiraa ja siitä ei tullut oikein mitään. Micke pälyili vaan ympärilleen, eikä keskittynyt minuun. Koiran käytös ei minua ärsyttänyt vaan ihan muut jutut, ja se näkyi hyvin myös kisasuorituksessa.


Rataan tutustumisen aikana Micke sai rauhoittua ja sen jälkeen liikkeet alkoi sujua. Rata oli aika helpon oloinen, kyltteinä: Lähtö, istumisesta juosten, normaali vauhti, istu, täyskäännös oikeaan, spiraali vasemmalle, liikkeestä maahan, 270 oikeaan, saksalainen käännös, istu eteen vasemmalta sivulle istu, koira teen 1 2 3 askelta taakse, hitaasti ja maali. 

Eteen tulo kylteillä, eli ihan viimeisimmillä kylteillä ei sujunut kamalan hyvin. Uusittiin yksi kyltti kaksi kertaa, ja eteen tulo ei onnistunut senkään jälkeen (Treeneissä onnistuu yhdestä käskystä). Ja toisessa etern tulo kyltissä oli kiemurtelua. Pistevähennyksiä tuli myös remmin kiristymisestä ja väärästä suorituspaikasta. Koko alkurata meni kuitenkin hyvin, vaikka pisteitä tuli vain 72. Teen myöhemmin postauksen, missä kerron vinkkejä aloitteleville kisaajille, jos vaan haluatte!

-Minttu-

3 kommenttia:

  1. Jee, "vihdoin" taas uusi blogipostaus!! :) Onnea jatkoon, kisoja varten, aina ei onnistu :D
    Ihana kuva Mickestä. Tuli tässä mieleen, jos voisit (minua kiinnostaisi) tehdä Meidän Säännöt-sarjaan sellaisen jutun, mitä teet Micken kanssa päivittäin? Esim. kun annat ruokaa, käsketkö Micken istua? Jos olette lähtemässä lenkille, käsketkö Micken istua ensin ulko-ovella, että menet itse ensin ulos jne.??
    Minua kiinnostaisi (: Mukava postaus taas ♡

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi kivasta ideasta! Ja muutenkin kommentista, voin toteuttaa :)

      Poista
  2. Aloittelevalle kisaavalle tarkoitetut vinkit kuulostaa tosi hyvältä idealta, ja toivottavasti jaksat pysyä aktiivisena. Rakastan postauksiasi!

    VastaaPoista