sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Häiriöntekijöitä

Ajattelin kertoa taas tässä välissä vähän kuulumisia, kun niitä nyt löytyy. Ollaan Micken kanssa nyt kerran tai pari kertaa viikossa vedetty pulkkaa ja koira alkaa tykätä hommasta kokoajan vaan enemmän. Perjantaina vedimme pulkalla 45 minuutin lenkin, ja pulkan paino oli yhdessä vaiheessa varmaan noin kymmenen kiloa. Mickellä ei silti puhti loppunut vaan olisi halunnut juosta kokoajan, mutta minä en enää jaksanut juosta painavilla kengilläni. Juoksimme siis alkuun kilometrin tai pari noin viiden kilon painolla.

Mennäänpä vielä pari päivää taaksepäin, nimittäin keskiviikkoon. Treenipäivänä treenasimme hallilla malttamista ja sen kautta seuraamista. Tuona päivänä Micke väsyi tosi nopeasti, kun oli täysin uusi ja hankala juttu. Onnistuimme kuitenkin kohtuullisen hyvin ja olen käyttänyt tuota samaa nyt lauantain hallivuorolla ja varmaan tulee käytettyä jatkossakin.


Lauantaina hallille meidän mukaan tuli mummini kaveri ja hänen perronsa Edu. Muutamat haukahdukset tuli pihassa kun saavuttiin hallille, mutta sen enempää haukkua ei tullut. Itse hallissa treenasimme kahta ratapätkää, toinen koostui alokasluokan kylteistä (videolla) ja toinen avoimen ja voittajaluokan kylteistä.

Yllätyin siitä, miten hyvin Micke keskittyi minuun, vaikka Edu juoksi ja haukkui vieressä vapaana. Koko hallivuoron ajan Micke keskittyi vain olennaiseen, eli minuun ja treeniin. Alo pätkä meni joka kerta todella hyvin (paitsi videossa näkyy kun Edu karkasi omasta treenistään meidän luo ja keskeytti yhden kyltin) ja avon ja voin pätkä myös. Aikalailla virheettömästi saimme suoritettua joka kerta pätkät.

Harjoittelimme myös noutokapulan hakua ja irti antamista, lähetä koira kylttiä, sekä putkea, seisomis käskyä ja paikalla oloa omassa nurkassa kun minä teen jotain muuta. Kaikki sujui aivan loistavasti (eihän se vielä noita kaikkia siis kunnolla osaa) ja oli todella hyvä fiilis treenin jälkeen. Ulos mennessämme ohitimme kolme koirakkoa ilman minkäänlaista reagointia, ja olin sen jälkeen vielä tyytyväisempi. 

Ainiin, hallilla tuli vielä harjoiteltua mummin kaverin kanssa sirun tarkistusta, joka koitui kisoissa pieneksi ongelmaksi. Käytimme laskinta, joka oli ulkonäöltään todella samanlainen kuin tunnistuslaite. Kokeilin ensin itse, ja Micke ei reagoinut paljon mitään. Kun Edun omistaja kokeili, Micke olisi mennyt karkuun, mutta kun syötin sille samalla namia, "siruntarkistus" onnistui.

Nyt sunnuntaina näimme pitkästä aikaa Lillaa. Kävimme alkuun metsässä, missä vierähti vähän yli tunti. Alkuun Micke oli todella epävarma Lillan kanssa. Aina kun Lilla tuli Micken lähelle, näytti Micke hampaitaan ja murahti. Oli kiva nähdä että Mickekin osaa komentaa Lillaa kun tarve on ja Micke alkoi kokoajan pikkuhiljaa rentoutua. Lopulta Micke paimensi Lillaa ja juoksi sen perässä, sekä ei enää aina ärissyt Lillan tullessa iholle.

Noin tunti metsäilyn jälkeen lähdettiin kävelylle yhdessä ja matkaksi meille tuli 12 kilometria, Pinjalle ja Lillalle noin 15 kilometria. Vastaan tuli kaksi koiraa, ja Micke ohitti ne haukuitta. Myöskin pihoissa olevat koirat jätettiin huomiotta. Koira kulki myös todella kivasti vierellä, paitsi sitten loppua kohden into hyvään kävelyyn väheni, mutta yleisesti lenkki meni meidän osalta todella hyvin.

Toivon vaan että kesä tulisi nopeasti ja pääsisimme vihdoinkin harjoittelemaan canicrossia ilman pelkoa siitä että kaatuan. On myös vähän ikävä lumettomia metsiä, sillä nyt kun vien Micken purkamaan virtoja metsään, koiran tassut kesää järkyttävät jääpaakut. Ainiin ja kohta olisi jo aika ilmoittautua kisoihin, ihanaa, sillä odotan noita kisoja todella paljon. 



-Minttu-

4 kommenttia:

  1. Tosi kivasti löytyi pituutta tästä postauksesta, ja mukava nähdä taas videota! Arvostan suuresti sitä miten hyvin kohtelette koirianne, varsinkin liikunnan puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos todella paljon, itsekin arvostan tätä piirrettä omistajissa.

      Poista
  2. Pitkästä aikaa lueskelin taas teidän blogianne. Komppaan edellistä kommentoijaa, sillä itsekin pidän hienona asiana tätä että koira pidetään hyvässä kunnossa. Teillä sujuukin jo todella hyvin nuo kyltit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että eksyit tänne taas Saga. Kiitos kommentistasi!

      Poista