maanantai 23. huhtikuuta 2018

Rally-tokoa pitkästä aikaa

Moi! Neljä viikkoa sitten sunnuntaina meillä alkoi kauan odotettu toko-kurssi, jossa treenaamme rally-tokoa. Meillä on ehtinyt olla siis jo neljä kertaa kurssilla ennen kuin sain aikaiseksi kirjoittaa postausta.  Meillä oli siis kolmen viikon tauko ohjatuista treeneistä, jonka aikana treenattiin muun muassa takaa sivulle kiertoa, eteen tuloa ja siinä peruuttamista sekä paikkamakuuta.

Ensimmäisellä kerralla tehtiin treeneissä pientä rataa, jossa kyltteinä oli ainakin liikkeestä maahan, askel oikealle, vasen täyskäännös, koira eteen oikelta sivulle sekä koira eteen vasemmalta sivulle. Lilla oli ollut aikaisemmalla kurssilla vielä erittäin yli-innokas ja sillä oli tapana meinata syödä sormetkin palkattaessa. Nyt Lilla oli kuitenkin selvästi rauhallisempi, ja meidän touhussa näkyi jo jotain pientä järkeä. Lillan seuraamisen kohta oli myös parantunut, sillä aikaisemmin se oli kulkenut liian edessä.


Ennen kuin alettiin tulemaan koko rataa, harjoiteltiin ensin liikkeestä maahan- kylttiä, sillä en ollut kokeillut sitä aikaisemmin. Aluksi avitin kädellä, mutta hyvin pian pystyin jo jättämään käden pois, kun Lilla hokaisi homman jujun.

Tultiin rata ensin kerran läpi, ja ongelmakohdaksi muodostuikin askel oikealle, sillä Lilla ei oikein vieläkään hokaissut sitä. Niinpä harjoiteltiin radan jälkeen pelkästään sitä kylttiä siten, että nojasin painoa toiseen suuntaan käsi jalassa kiinni koittaen saada koira nojautumaan mukana, jonka jälkeen astuin askeleen nojaamaani suuntaan ja koitin pitää koiraa mukana. Vielä se ei ihan onnistunut, mutta saimme kotiläsyksi kyseisen kyltin harjoittelemisen.

Toisen kerran aloitimme ulkona ohitusharjoituksilla (kuten jatkossakin tullaan aloittamaan). Aika lailla haukkumiseenhan aika kuluikin, kun ei tossa haukkumisessa juurikaan mitään kehitystä ole tapahtunut.

Sisällä tehtiin suunnilleen samoja juttuja kun aikaisemminkin. Valtaosa ajasta meni jälleen askel oikealle- kyltin harjoittelemiseen. Eipä siinä mitään sen suurempaa kehitystä ollut tapahtunut, ja jatketaan harjoittelua edelleen kotona.

Kahdesta seuraavasta kerrasta kerron toisessa postauksessa, jotta saan nyt tämän julkaisun pois alta. Meidän ensimmiset möllirally-toko kisat ovat 5.5.2018 sekä toiset mahdollisesti 17.6.2018. Tavoitteena olisi saada ainakin yksi hyväksytty tulos virallisista kisoista tänä vuonna.

-Pinja-

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti