perjantai 2. maaliskuuta 2018

Eläinlääkärissä

Moikka! Lillan kanssa tosiaan käytiin viime tiistaina hammaskiven poistossa, kun sitä oli kertynyt takahampaisiin jo jonkin verran. Lisäksi sillä oli patti ylhäällä kitalaessa, joten se haluttiin tutkituttaa samalla kertaa.

Meillä oli aika kahdeksalta Lahden Evidensiassa. Selvittiin sisällä tosi näppärästi haukuitta, kun siellä ei vielä muita koiria ollut, ja meidät otettiinkin melkein heti vastaan. Mitattiin aluksi Lillan paino, joka oli 13,5kg. Lillan ihannepainohan olisi siis suunnilleen vähän reilu 14kg, joten tasaista tahtia ollaan sitä kohti menossa. Lisäksi vastaanotolla annettiin suonensisäisesti rauhoittavaa lääkettä, mutta varsinainen toimenpide suoritettiin inhalaatioanestiassa.


Haettiin Lilla puoli yhdeltä, koiran ollessa vielä vähän pökkyrässä. Meidän yllätykseksemme meille kerrottiin, että Lillalta oli poistettu yläleuasta traumaattisesti murtunut etuhammas. Patti sen sijaan oli ollut normaali rakenne. Lisäksi hampaat puhdistettiin, kartoitettiin, röntgenkuvattiin ja kiillotettiin. Kahden hampaan juuristossa oli myös todettu jonkinlaista muutosta, mutta ne lääkäri vahvisti myöhemmin pulpakiviksi, jotka eivät aiheuta tällä hetkellä toimenpiteitä.

Eli tiivistettynä mitä tässä voidaan todeta: suu on puhdistettu ja kartoitettu mahdollisten ikävyyksien varalta, sekä mahdollisesti kipua aiheuttanut hammas poistettu. Nyt Lilla söi kolmen päivän ajan Metacamia kipulääkkeenä, ja Hexageliä levitetään kerran päivässä operoidulle alueelle. Lisäksi Lilla syö pehmeää ruokaa viikon ajan, eli toisinsanottuna nappulat annetaan liotettuna ja pullat tyttö saa normaalisti.

Eli tällaista meille kuuluu. Kerro ihmeessä kommenteissa, mistä haluaisit minun kirjoittavan seuraavaksi :)

-Pinja-

4 kommenttia:

  1. Kiva kuulla että pidätte koiranne hampaista noin hyvin huolta, ja valitettavasti mulla ei ole postausideoita :(

    VastaaPoista
  2. Voisit kertoa rally-tokosta teidän harrastuksena? Miken tokojuttuja olen lueskellut ja teidänkin ralleista olisi kiva kuulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän seuraava kurssi alkaa vasta parin viikon päästä, joten kirjoittelen rallysta vasta sitten :)

      Poista