tiistai 23. tammikuuta 2018

Mökkeilyä ja edistystä

Me vietettiin viime viikonloppu mökkeillen. Mickellä oli kyllä taas tosi hauskaa ja niin oli kyllä mullakin. Otin jonkun verran uusia kuvia ja alettiin pikkuhiljaa opetella koirahiihtoa. Ei me tehty kun muutama toisto, ettei Micke vaan kyllästy heti koko hommaan. Muutenkin ulkona oli aika kylmä, eikä Mickellä ollut takkia, niin ei viitsinyt jäädyttää sen lihaksia.

Alotin opettamisen niin, että käytiin yhdessä Micken kanssa laittamassa kuppiin nameja ja sitten mentiin muutaman kymmenen metrin päähän kupista. Sieltä lähdettiin än yy tee nyt käskyllä liikkeelle. Sanoin joka kerta kupin kohdalla seis. Mickellä on kyllä suuret vetohalut, mutta en tiedä haluanko itse alkaa opettaa tätä Mickelle kunnolla. Ehkä meidän juttu on enemmän canicross.

Ollaa aiemmin jo harjoiteltu pikkupätkiä canicrossia, mutta tuolla aloitettiin sen opettelu ihan kunnolla. Vein taas Micken kanssa herkkukupin muutaman sadan metrin päähän meistä, ja laitoin Micken juoksuvyöhön kiinni. Sanoinkin sitten taas lähtökäskyn än yy tee, nyt! Ja tuon jälkeen juoksimmekin jo kuppia kohti. Alkuun teimme niin, että sanoin vaan seis heti kupin kohdalla, mutta vähän myöhemmin aloin sanoa seis vasta kupin jälkeen ja päästin Micken irti hakemaan palkan. Lopuksi ruvettiin vielä tekemään niin, että laitoin kupin oikealle tai vasemmalle risteyksestä ja sanoin aina sen suunnan mihin käännyttiin, että saatiin aloitettua suuntien opettelu.


Me ollaan tällä hetkellä juostu vaan noilla meidän action valjailla, vaikka pitäisi ne kunnon vetovaljaat hommata. Micke ei selvästi pääse ihan kaikkea vetovoimaansa käyttämään noissa kyseisissä valjaissa, vaikkakin vetovoima on aika suuri. Olen nyt myös lukenut aika paljon ohjeita, miten aloittaa pyöräilyn opettaminen koiralle ja haluaisin itse sitä kokeilla. Kevättä odotellessa, silloin pääsee kokeilemaan kaikkea kivaa, toisin kuin talvella. Okei, voihan talvella tehdä paljon kaikkea myös, ja Micke rakastaa loikkia lumikinoksissa ja juosta lumisissa metsiköissä, mutta on kesä silti parasta aikaa.

Viime treeneissä keskiviikkona meidän piti valita alokasluokasta neljä vaikeinta kylttiä ja avoimesta muutama. Käytiin sitten valmentajan kanssa ne läpi ja itse valitsin kylteiksi vasemman täyskäännökse, maahan kierrä koiran ympäri, liikkeestä maahan ja koira eteen, oikealta sivulle. Kaikki kyltit sujui mallikkaasti, ilman mitään ongelmia. Ongelmaksi tuona kertana osoittautui Micken haukkuminen ohjaajalle, ja yritettiinkin kitkeä sitä pois melkein koko treenien ajan.

Ilmoittauduin 20. päivä sinne kilpailuihin, mistä olin aijemmin puhunut ja päästiin sinne! Kävin juuri eilen vahvistamassa ilmoittautumisen spkl:n sivuilla. Todennäköisesti kisat eivät mene ihan putkeen, kun ne ovat meidän kummankin ensimmäiset, eikä Micke muutenkaan ole koskaan ollut kamalan hyvä tuollaisissa tilanteissa.

-Minttu-

13 kommenttia:

  1. Aivan ihana kuva! Itsekin odottelen jo innolla kevättä, kun olisi kiva päästä ulos ilman että jäätyy tai kengät kastuu :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omasta mielestä kans aika onnistunut kuva. En vaan jaksa oottaa myöskään kevättä kun on niin paljon suunnitelmia keväälle!

      Poista
  2. Tosi söpö Micke <3 Aloitin just lukemaan sun blogia, niin täytyy kyllä myöntää, että ihanat kuvat & ulkoasu! :)

    VastaaPoista
  3. Heippa, aloin juuri lukemaan blogiasi. Perheessäni on ollut koiria, joten mielenkiintoista lukea tätä! Kuulostaa kivalle, ei liian lyhyitä tekstipätkiä eikä taas mitään romaaneja. Kuvat taas ovat ihania!!

    VastaaPoista
  4. Mukavaa nähdä,että joidenkin koirat innostuu ulkona herkuista,koska meidän koira ei ole koskaan ulkona herkuista innostunut.

    VastaaPoista
  5. ihan älyn kivan kuulosta! ihanat koirat sulla <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha koirat kiittää, mutta ei ne molemmat mun ole, Micke vaan. Lilla on Pinjan koira. Me kirjoitetan aina omien koirien kanssa tapahtuvista touhuista, ja postauksen lopussa on aina nimimerkki siitä kumpi sen on kirjoittanut. Kiitos kommentistasi!

      Poista