tiistai 16. tammikuuta 2018

Micken rodunomaisuus, millainen perro Micke on?

Tänään kirjoitan vähän erilaisesta aiheesta mistä yleensä. Pinja kirjoitti samaisesta aiheesta joulukalenteriluukkuun kuusitoista. Tästä olisi mun mielestäni todella mielenkiintoista kirjoittaa ja niin päätinkin nyt tehdä. Otan espanjanvesikoiran luonnekuvaustekstistä pieniä osia sivustolta hankikoira.

"Luonteeltaan perro on sosiaalinen, aktiivinen, leikkisä ja toimintakykyinen, ketterä ja kestävä rotu, joka vaatii paruskoulutuksen ja lempeästi jämäkän johtajan."

Micken kohdalla pätee se, että Micke on aktiivinen, leikkisä, toimintakykyinen, ketterä, kestävä, ja vaatii todellakin juuri tuon "lempeästi jämäkän" johtajan. Micken aktiivisuus näkyy oikeastaan joka paikassa. Treeneissä jaksaa antaa kaikkensa ja jaksaa touhuta mukana kaikessa. Leikkisyys on todellakin totta, sillä Micke voisi aloittaa leikkimisen melkein missä vain ja milloin vain. Ketteryys ja kestävyys näkyy parhaiten juoksussa, Micke on todella ketterä koira, ja tykkääkin jahtausleikeistä, missä pitää nopeasti vaihdella suuntaa tms. Myöskin pihalla agility on kivaa hommaa. Kestävyys näkyy hyvin esim. uimisessa, vedossa tai pitkän matkan juoksussa.

 Sosiaalisuus on myös totta. Micke on sosiaalinen ja on mukana kaikessa mitä tehdään, mutta se ei ole kiinnostunut muista koirista tai vieraista ihmisistä(joka ei kyllä haittaa minua yhtään). Micke pystyy olla samassa tilassa toisten koirien kanssa, mutta sitä ei vaan yksinkertaisesti kiinnosta ne. Vieraat ihmiset on vain aika tylsä juttu, aluksi muutama haukahdus jos ne tulevat liian lähelle ja sitten vaa unohdetaan koko tyyppi.

"Perro on hyvin älykäs rotu ja siksi oppii nopeasti mitä ihminen keksiikään sille opettaa. Joskus voi olla haasteellista löytää keino motivoida koira tekemään samaa asiaa monta kertaa."

Micke on todella älykäs koira ja oppii tosi nopeasti kaiken mitä sille opetan. Micke on myös aika helppo motivoida, sillä se vaan tykkää kun on yhteistä tekemistä, eikä aina vättämättä tarvitse palkkaa. Myöskin se että Micke oppii sanat tosi nopeasti, on tosi hyvä, sillä sille voi opettaa jo ennalta tuttujen sanojen kautta uusia asioita.


"Espanjanvesikoira on keskikokoinen, palveluskoira-oikeudet omaava, yleensä paimenviettinen, monipuolinen ja aktiivinen harrastuskoira."

Micken säkäkorkeus on 47cm, joten kooltaan hän on oikeaa luokkaa. Mickellä näkyy selvää paimenviettiä, sillä jos itse juoksen, uin, tms. niin Mickellä tulee kamala tarve paimentaa minut pois vedestä ja juostessa saada pysähtymään jos emme tee lenkkiä tai treenaa jotain muuta. Kyllä Micke osaa olla paimentamatta, että kyllä se osaa uskoa ettei saa tulla veteen tai saa juosta perässä tai paimentaa. Leikeissä ainoastaan pieni paimentaminen on välillä sallittua, kunhan koira ei luule että hän päättää mitä tehdään.

Itse rakastan jokaista ominaisuutta mitä Mickestä löytyy koska ne kaikki tekee siitä juuri tuon yhden ja tietyn koiran. Ehdottomasti lemppari rotuni ja Micke varsinkin yksilönä aivan täydellinen, täydellisempää koiraa minulle ei voisi olla.

-Minttu-

4 kommenttia:

  1. Micke vaikuttaa varsin mukavalta koiralta! Mitä teillä on suunnitelmissa tänä vuotena?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Micke kiittää! Meillä on ihan kamalasti suunnitelmia. Isoimpina nuo rally-toko kisat ja sitten kaiken uuden treenaaminen. Meillä on postaus tuolla vähän alempana, missä kerrotaan vuoden 2018 tavoitteet niin siellä ainakin jotain "suunnitelmia".

      Poista