torstai 25. tammikuuta 2018

Iso kuulumispostaus

Wää, onpas vuosi alkanut nopeasti! Viimeisen parin kuukauden aikana on tapahtunut niin paljon kaikkea, etten ole ehtinyt kaikkesta täällä blogin puolella kertoa. Nyt on siis luvassa suuremman puoleinen kuulumispostaus. Kovin yksityiskohtaisesti en nyt ala asioita kertomaan, kunhan tärkeimmät tulee kerrottua.

Tosiaan suunnilleen joulukuun alussa aloimme käydä eräässä koulutuspaikassa yksityiskäynneillä, ja tällä hetkellä ohjaaja käy meillä myös kotikäynneillä. En voi metodeista juurikaan kertoa mitään, mutta edistystä on tapahtunut huimasti! Hallilla Lilla ei sano enää koirille mitään, mutta kotona on vielä vähän ongelmia, vaikka parempaan päin ollaan toki menossa. Paljon olen oppinut uutta tuolla koirien käyttäytymisestä ja omat asenteeni ovat todellakin muuttaneet suuntaa. Mulla on aika vahva tunne siitä, että parin kuukauden päästä meillä tuskin mitään ongelmaa enää on.

Pari viikkoa sitten aloitettiin myös meidän ensimmäinen varsinainen harrastus: rally-toko. Käydään siis kurssilla tuolla samaisessa paikassa ja ollaan kehitytty jo kahdessa kerrassa huimasti. Ensimmäisellä kerralla kaikki oli vielä vähän hakusessa, kun meidän seuraaminen oli vielä aika alkeellista. Silloin käytiin läpi vain hitaasti, juosten ja käännös oikeaan kyltit. Siitä kerrasta mulle jäi vielä vähän epävarma olo siitä, että onkohan tämä sittenkään meidän laji. Tokalla kerralla se kuitenkin varmistui; kyllä se on. Silloin käytiin käännös vasempaan, 360° oikeaan, askel oikeaan, pujottelu ja vasen täyskäännös kyltit. Tuo askel oikeaan ja vasen täyskäännös on vielä vähän hakusessa, mutta eiköhän ne siitä ala ala parantua, kun saadaan rutiinia. Ehkä me ensi keväänä päästäisiin jo kisoihinkin :)




Lillan liikuntaan olen myös panostanut viime aikoina erittäin paljon. Tavoitteena on tehdä suunnilleen joka toinen päivä jotain raskaampaa liikuntaa, ja tähän asti ollaan muun muassa juostu, vedetty pulkkaa ja potkukelkkaa sekä vaellettu metsissä vapaana. Noihin vetojuttuihin mulla onkin Non-stopin Freemotion valjaat. Pulkkaa en tosin voi noilla valjailla vedättää kovin suurella painolla, tähän asti on ollut 4,5 kg. Varmaan lisäilen sitten pikkusen painoa, kunhan voimaa tulee lisää.

Fyysisen rasituksen lisäksi olen koittanut rasittaa mahdollisimman paljon henkistäkin puolta. Ollaan tehty paljon esimerkiksi nenätyöskentelyä, vilkkaissa paikoissa kävelyä sekä eläinkaupoissakin ollaan vierailtu. Nyt kun Lillalla ei ole niin paljoa ylimääräistä energiaa, se jaksaa keskittyä paremmin hihnakävelyynkin, ja on siinä paljon rennompi. Lillasta on kuoriutunut myös erittäin tottelevainen persoona. Nyt se nimittäin jaksaa kuunnella mitä mä siltä haluan, ja yrittää kyllä parhaansa mukaan toteuttaa käskyni.



Päätin nyt laittaa tähän loppuun vielä pienen tiivistelmän meidän edistyksestä. Lainasin postauksesta  Tavoitteet 2018 pätkiä asettamistani tavoitteista tälle vuodelle. Tuli ilmeisesti laitettua vähän keppoiset tavoitteet, kun osa on jo nyt täytetty. Lainailen vähän alle osia postauksesta ja kommentoin, miten on mennyt ensimmäisen kuukauden aikana:

Tavoite1: "Meidän ensimmäinen ehdoton ykköstavoite olisi päästä ensi vuoden aikana haukuitta ohi koirista." Kuten alussa sanoinkin jo, niin tämä kohta on edistynyt jo nyt huimaa vauhtia. 


Tavoite2: "Mikäli ensimmäinen tavoite onnistuu hyvissä ajoin ennen vuoden loppua, niin ehdottomasti haluan aloittaa aktiivisen harrastamisen jonkin lajin ryhmässä." Tämähän on periaatteessa jo toteutunut, kun harrastamme tosiaan sitä rally-tokoa. Katsotaan sitten jääkö tämä meidän ykköslajiksi vai kokeillaanko jotain muuta.


Tavoite3: "Kolmantena tavoitteena on vapaanaolon vahvistaminen. Meillä ei ole siis koskaan tullut sellaista tilannetta, jossa joku olisi tullut vapaanaolon aikana vastaan." Ollaan nyt harjoiteltu todella paljon vapaanaoloa ja sekin on jo parantunut huimasti! Vielä on paljon tekemistä, mutta parempaan päin ollaan menossa. Ja itse asiassa kerran yhdeltä hiljaiselta tieltä menikin yllättäen kaksi autoa, kun oltiin metsässä. Lilla lähti pinkomaan niitä kohti, kun sitten huusin "tänne" ja yllätyksekseni Lilla kääntyikin ympäri ja juoksi täysiä luokseni. Olin ehkä vähän hämmentynyt tilanteesta, mutta ainakin varmistui, että luoksetulo on hallussa ;D


Tavoite4: "Tämä nyt on tällainen pienempi ja erittäin todennäköinen tavoite, mutta ensi kesänä olisi tarkoitus alkaa harrastamaan canicrossia." No juoksuahan ollaan tosiaan harjoiteltu, mutta vyötä ja joustohihnaa en ole vielä jaksanut ottaa mukaan. Pari kilsaa Lilla jaksaa vapaaehtoisesti mennä vedolla, joten eiköhän canicrosskin onnistu sitten keväämmällä. Voitaisiin ottaa uudeksi tavoitteeksi päästä kisoihin syksyyn mennessä ;D


Käypäs vielä kommentoimassa alas, mistä aiheista haluaisit mun kirjoittavan seuraavaksi ;)

-Pinja-

9 kommenttia:

  1. Ootteko jo katsonu jotkut kisat teille ensi keväälle! Hauska olisi nähdä videota teiltä, miken treenivideon katsonut ja hyvin menitte :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lillan kanssa ei olla mitään tiettyjä kisoja katsottu vielä, mutta on kuitenkin erittäin todennäköistä, että joskus keväällä meidän ekoihin kisoihin mentäisiin. Ja videota voin koittaa kuvata jossain vaiheessa, kunhan tässä vielä vähän kehitytään :)

      Poista
  2. Mulla ei ole ehdottaa teille nyt yhtään mitään, koska olette mielestäni kirjoittaneet lähiaikoina todella mielenkiintoisia postauksia! Keep doing this :)

    VastaaPoista
  3. Ihana lapinkoira, oon aina ollut ihan hulluna niihin! Kiva postaus, kirjoitat hyvin.

    VastaaPoista
  4. olis kiva nähdä teiltä taas temppuopetuspostaus? voitko kertoa miten opetit mickelle tuon jänötempun minkä se tekee ton yhen postauksen kuvassa? ja olisi myös kiva tietää miten opetit sen menemään maahan ja pysymään sielä? ja vielä, kuinka vanha lilla on? se on vaan niin nätti koira <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo voidaan koittaa väsäillä jotain temppuopetuspostausta. Minttu voinee kertoa noista Micken tempuista, Lillan tempuista en varmaankaan kirjoita ihan vielä, kun ei se mitään ihmeitä vielä osaa. Ja Lilla on 1,5 vuotta, ollut tosin mulla vasta puolivuotta :)

      Poista
  5. Hyvä postaus. :) Jatkakaa samaan malliin.

    VastaaPoista