perjantai 26. tammikuuta 2018

Ärsyttävimmät ja hauskimmat kommentit muilta lenkkeilijöiltä

Tänään päätin kirjoitella taas ihan uudesta aiheesta, eli ohikulkijoiden hauskoista tai ärsyttävistä kommenteista/asioista mitä ovat tehneet. Oikeastaan kerron myös, että mikä mua ylipäänsä ärsyttää joissain vastaantulijoissa.

Kesällä me oltiin kerran kävelemässä metsässä kahdestaan Micken kanssa ja vastaan tuli vieras mies. Hän sitten kysyi "Onkos tuo kuinka nuori pentu vielä?". No kerroin sitten hänelle, ettei Micke ole pentu ja se olikin hänelle yllätys. Ei hän Mickeä pikkupennuksi luulllut, mutta ikää veikkasi olevan 6 kuukautta, kun niin reippaasti kuulemma liikkui ja näytti nuorelta. Kyseinen henkilö oli joskus omistanut villakoiria, ja luuli Mickeä siis villakoirateiniksi. (Mickellä oli tuossa vaiheessa pitkä, kihara karva, niin ehkä se saattoi hieman näyttää tanakalta villikseltä.

Syksyllä Micken kanssa oltiin Pinjan ja Lillan kanssa yhteislenkillä ja siinä loppulenkistä meidän edestä käveli mies pentukoiransa kanssa. Pinja yritti sanoa että mies voi mennä risteyksestä eteenpäin ensin, sillä ei haluttu jäädä juttelemaan tai leikittämään koiria. Kyseinen mies kuitenkin alkoi kertoa että koiransa on pentu jne. ja jämähti siihen paikkaan suoraan meidän eteen. Kierrettiin sitten vähän kauempaa heidän ohi. Lilla vielä tuossa vaiheessa haukkui muille, ja Micken kanssa ei vaan saatu vielä tarpeeksi hyvää kontaktia ohituksessa ja kyllä Micke myös murisi tuolle koiralle.


Kerran sitten kesällä käveltiin metsässä niin että Micke oli vapaana ja käveli siinä aikalailla kiinni mussa, kun harjoiteltiin just vähän kontaktijuttuja. Sitten yllättäen siihen meidän eteen käveli vanhempi nainen ja hänen bichoninsa. Micke haukahti kerran, sillä he ilmestyi siihen nin nopeasti. Pyysin Micken mun luokse ja otin kiinni, sillä nainen näytti järkyttyneeltä. Micke tuli heti luokse ja kävelimme ilman yhtäkään haukahdusta ohitse heistä, mutta jostain kumman syystä nainen höpötteli siinä koiralleen että "kyllä minä suojelen sinua pikkuista tuolta isolta vihaiselta tappajakoiralta". Puhui vielä sen verran suureen ääneen, että minä varmasti kuulin, mutta kävelimme vaan normaalisti ohitse, josko Micken tuijotus näytti vielä oikein uhkaavalta hänen mielestä. Mickellä on tapana tuijottaa toisia koiria ohituksessa ja siitä haluamme juurikin päästä eroon. Ja tuijotus ei ole sitä luokkaa että "haluan leikkiä ja ollaanko kavereita", vaan tuijotus on oikein provosoiva ja näyttää siltä että oikein yrittää saada toisen koiran rähjäämään.

Itse inhoan todella paljon koirien lenkittäjiä, jotka antaa koiran viedä itseään. Vaikkapa juuri usein pikku koirien omistajat, jotka eivät millään voi ottaa sitä koiraa vierelle, vaan se saa yllinkyllin räksyttää ja vallata suunnilleen koko tien leveyden. Varsinkin sellainen epävarma koira kun Micke ei kestä sellaista, vaan räjähtää ihan totaalisesti. Pari kerta on myös törmätty sellaisiin, jotka pysähtyy keskelle tietä pitelemään pikku koiraansa ja sanoo vaan että voitko vaihtaa suuntaa. Itse en ainakaan koskaan voisi mennä sanomaan toiselle lenkkeilijälle että hei, voitko kiertää meidät eri reittiä tai vaihtaa suuntaa. Kerran on pyydetty jopa kulkemaan autotien reunassa, ettei oma koira parka saa traumoja toisen isosta pahasta koirasta. Mielestäni se on ihan lenkkeilijän oma tehtävä vaihtaa sitten sitä suuntaa.



Ja en nyt yleistä tuota pikkukoirien omistajien huonoja lenkkeilytapoja, vaan olen itse törmännyt noihin tilanteisiin vaan pikkukoirien kanssa. Kaikkien lenkkeilijöiden tulisi ottaa muut paremmin huomioon ja niin yritän itsekin tehdä. Nyt varsinkin kun aloitamme tuon canicrossin, pitää opetella ahkerasti ohittamaan toiset koirat ilman mitään reagointia.

Kyllä mulla hyviäkin kokemuksia löytyy toisista lenkkeilijöistä. Monta kertaa on kehuttu Mickeä ja vieraat pikkulapset varsinkin on osannut mielestäni käyttäytyä koiran lähellä. Muutamia kertoja on kysytty että saako silittää ja jos on ollut lapsi kyseessä, niin vastaus on ollut myöntävä. Mickehän tykkää lapsista todella paljon ja on erittäin rauhallinen niiden läsnäollessa. Valitettavasti aikuisista on yksi huono kokomus, mutta onneksi vain yksi. Kerran lenkkeilimme tutussa metsässä Micke vapaana, ja vastaan tuli sitten mies. Micke on ollut varsin haukkuherkkä miehille, varsinkin kotipihalla ja jos tulee vieraita. Pyysin Micken sivulle ja kun se otti niin hyvin kontaktin eikä oikeastaan hirveästi kiinnittänyt huomiota mieheen, päätin antaa sen olla irti. Mies tuli kuitenkin itsevarmana suoraan kohti ja yritti lupaa kysymättä silittää Mickeä. Siinä nappasin sen valjaista kiinni, sillä tiesin ettei se tykkää tuollaisesta. Hän alkoi kertomaan miten kokenut koiran omistaja on ja kuinka monta koiraa on omistanut. Selitin hänelle että Micke ei tykkää vieraista ihmisistä, joten sitä ei voi silittää, ja jatkoimme melkein suoraan vaan matkaa.

Tulipas monta asiaa yhteen postaukseen. Saattoi olla vähän monimutkaista, kun poukkoilin aiheesta toiseen, mutta oli pakko päästä purkamaan vähän ajatuksia. Olen nyt ollut koko viikon kipeänä, mutta parannuin perjantaina ja nyt taas koirahommat jatkuu.

-Minttu-

8 kommenttia:

  1. Olen täysin samaa mieltä kanssasi noista kanssalenkkeilijöistä! Ei tosiaankaan saisi pyytää ketään kääntymään tai mitään muuta (ellei hänellä ole agressiivista koiraa jonka hallinnan on menettänyt hetkellisesti ti jotakin), sillä se on juurikin ulkoilijan oma tehtävä kääntyä jos siltä tuntuu. Hyvä mielipide teksti :) Ja hauskoja, sekä myös ärsyttäviä tilanteita teille tapahtunut! Kuka nyt noin suloista koiraa voi sanoa ilkeäksi!

    VastaaPoista
  2. Perheen koiran kanssa on käynyt täysin samanlaisia juttuja!! Kerran lenkillä kun ulkoilitin koiraamme, vastaan tuli mies. (koiramme oli ollut hyvin utelias muista ihmisistä lenkeillä ja heilutti yleensä häntäänsä kun joku käveli ohi) Mies ei kysynyt lupaa, tuli vain silittelemään ja siinä minä seisoin ja kuunnella tapitin kun mies selitti olevansa koiranomistaja jne.
    Lopulta kuitenkin päästiin vihdoin ja viimein miehestä eroon.

    p.s Hyvä teksti taas kerran.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii no ei oo kyllä kiva jos tulee vieras ihminen lupaa kysymättä silittämään. Vaikka olisi ihmisystävällinen koira, ei silti anna ihan hirveän hyvää kokemusta koiralle. Kiitos paljon!

      Poista
  3. Me ollaan mun tolleriteinin kanssa törmätty myös tilanteeseen missä on kuljettu koko tien leveydellä. Inhottaa tollanen :(

    VastaaPoista
  4. Tää on kyllä tosi hyvin kirjotettu. Ihan samaa mieltä sun kanssas!

    VastaaPoista