maanantai 18. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 18 - Esittelyssä muut lemmikit: Hilma

Moi! Päätin toteuttaa tähän luukkuun toisen osan 'sarjasta', jossa esittelen kolme kaniani: Adan, Hilman ja Kiran. Ensimmäisen osan voit käydä lukemassa täältä.

Hilma tuli siis meille loppuvuodesta 2015 luovutusikäisenä. Tyttö on puhdasrotuinen kääpiöluppa tyttö, joka on väritykseltään sininen.



Hilma otettiin meille siis Adan kaveriksi ja tuolloin meillä oli myös Hermanni. Se asusteli vapaana muuten koko talossamme, paitsi minun huoneessani, jossa tytöt ovat. Hilma kotiutui meille todella hyvin, ja Ada vain pienen totuttelun jälkeen hyväksyi Hilman. 

15.9.2016 syntyi Hilmalle neljä poikasta: Aatu, Aapo, Andy ja Kira. Niistä Kira siis jäi meille. Kiran esittelen kuitenkin vasta seuraavassa postauksessa.

Hilma on kaneistani kaikista avoin ja rauhallisin. Se on aina innoissaan tervehtimässä, eikä ole mistään hoitotoimenpiteistä moksiskaan. Se ei myöskään säiky niin helposti kuin Ada ja Kira. Yleensä uutta asiaa tutkittaessa se kuitenkin kulkee vasta Adan tai Kiran jälkeen.




Voisi sanoa, että Hilma on samaan aikaan porukan fiksuin ja tyhmin. Kun testasin kaneilla koirien älypeliä, niin muut eivät olisi jaksaneet nähdä vaivaa ruokansa eteen, mutta Hilma oli heti miettimässä miten saisi ruuan ulos. Toisaalta sen kuono on niin leveä, ettei se mahtunut kunnolla syvänteeseen ja jouduin noukkimaan pellettejä sille.

Hilma on tietyllä tavalla myös porukan tyhmin/uhkarohkein hölmö, mistä kertookin monet oudot kommellukset. Hilma nimittäin on muun muassa hypännyt auki olleen kaksikerroksisen häkin toisesta kerroksesta katon kautta lattialle. Lisäksi se on kerran tunkenut päänsä läpi portin kapeimmasta kohdasta ja jäänyt siihen jumiin. Onneksi portin kohtaa pystyi löysyttämään niin saatiin tyttö irti sen suuremmitta vahingoitta.

Hilman kanssa ollaan ulkoiltu muita kaneja enemmän valjaissa, sillä tyttö on tottunut kaikista parhaiten valjaisiin ja oikeasti nauttii ulkoilusta. Ulkoilun lisäksi Hilma on myös erittäin perso ruualle ja se tekisi lähes mitä tahansa ruokansa eteen.

-Pinja-

2 kommenttia: