tiistai 12. joulukuuta 2017

Joulukalenteri luukku 13 - Micke ja muut koirat

Tässä luukussa ajattelin kertoa teille Micken suhtautumisesta muihin koiriin. Jotkut jotka ovat lukeneet blogia jo jonkin aikaa, ovat varmasti kuulleet jo jonkun verran asiaa tästä aiheesta lukemalla meidän hihnakäytös postauksia. Parempi ehkä kuitenkin kertoa vielä lisätietoa aiheesta jos jotakuta sattuisi vaikka kiinnostamaan. 

Micke ei ole siis koskaan ollut kamalan kiinnostunut muista koirista leikkikavereina. Se tykkää enemmänkin leikkiä vain ihmisten kanssa, ei muiden koirien. Oikeastaan siihen ettei Micke tykkää edes muista koirista (yleensä) on myös syynsä. Poika on joutunut toisten koirien hampaiden kohteeksi useita kertoja ja se on aika varma syy siihen, miksi Mickeä ahdistaa muiden koirien seurassa.

Onneksi olemme kuitenkin saaneet totuttaa Mickeä edes olemaan toisten koirien lähellä esimerkiksi koirahallilla ja sitten vielä parempi, Lillan kanssa. Lillan ja Pinjan kanssa olemme voineet edetä haluamaamme tahtia ja Micke oikeastaan pitää Lillasta (jota auttaa myös se että Lilla on narttu). 



Meidän lähellä asuu kaksi samojedia, jotka oikeastaan tulevat melkein väkisin meidän lenkkireitillemme, ellemme halua kiertää pidempää kautta hyvien reittien luokse. Kierrämme kuitenkin usein, sillä meidän on melkein pakko. Kyseiset koirat asuvat siis ihan lähellämme, kävelytien reunassa aitauksessa, jossa ne ovat todella ison osan päivästä. Joka kerta kun me mennään siitä ohi, alkaa kauhea haukkuminen ja Micke murisee ja rähisee niin paljon kun vain pystyy. 

Oikeastaan Mickeä ahdistaa tuo tilanne joutua kohtaamaan nuo koirat, jonka takia olemme kävelleet nyt niin kauan niitä kohti, kunnes Micke muuttuu stressaantuneeksi ja sitten käännymme iloisesti toiseen suuntaan ja kierrämme eri kautta. 

Samat koirat ovat asuneet tuossa koko Micken eliniän ajan, ja se oppi jo pentuna stressaamaan niiden läsnäolosta.. Alamme nyt vain pikkuhiljaa opettelemaan, ettei koirat tule Micken luo ja kaikki on kunnossa vaikka ohitamme ne.

Emme ole käyneet koirapuistoissa, sillä haluan että Micke ei saa lisää huonoja kokemuksia koirista. Lillan kanssa Micke saa tottua rauhassa toisen koiran läsnäoloon, mutta oikeastaan emme me tee mitään sillä taidolla että Micke osaisi leikkiä muiden koirien kanssa. Ennemmin tavoitteenani on se, että koira osaisi olla välinpitämätön muita koiria kohtaan ja keskittyä sataprosenttisesti minuun.

Onneksemme pääsemme koirahallilla treenatessamme opettelemaan hyvin tuota koirien läsnäoloa ja Micke on pärjännyt tähän mennessä varsin hyvin. Se ei oikeastaan treeneissä kiinnitä huomiotaan muihin koiriin yhtään, paitsi jos joku alkaa rähistä sille. Tavoitteeni kuitenkin on, ettei Micke enään rähjäisi, vaikka toinen koira niin tekisikin. Tällä hetkellä ohitukset sujuvat Micken kanssa hyvin juuri niin kauan, kun toinen koira alkaa äristä. Jos toinen koira on hiljaa, niin silloin Mickekin on.

Jos sinulla on ollut samantapaisia ongelmia, voit kertoa ne kommenteissa. Voit myös hyvin kommentoida jotain muutakin jos vain haluat.

Hyvää joulunodotusta kaikille!

-Minttu-

4 kommenttia:

  1. Kiva että Mickellä on Lilla koirakaverina, jonka kanssa voi tutustua rauhassa!

    VastaaPoista
  2. Voi että! Kyllä mä oikeestaan haluisin ettänmun koira on ennemmin välinpitämätön muita koiria kohtaan kun yli innokas :D

    VastaaPoista