perjantai 27. lokakuuta 2017

Sairastelua ja energian purkamista

Tässä olisi sitten uusi postaus pitkästä aikaa. Haluan toivottaa useat uudet lukijat tervetulleeksi meidän blogiimme, ja kiittää kaikista ihanista kommenteista joita olette antaneet meille. 

Me ollaan Micken kanssa oltu molemmat vähän kipeinä. Kirjoitin viime postauksessa, että Mickellä olisi kennelyskä, mutta sillä olikin nenäpunkki. Lääkitys auttoi ja koira on taas terve, toisin kuin minä. Itse sairastuin flunssaan viikonloppuna ja olin kaksi arkipäivää kotona. Maanantaina uskaltauduin ulos lenkille Micken kanssa, mutta se ei ollutkaan niin hyvä idea kipeyteni kannalta.

Meiltä on nyt jäänyt kaksi rally-toko kurssikertaa välistä, mutta voimme korvata kerrat lääkärintodistuksen avulla joku toinen päivä. Nyt vapautuu treenipäiväksi myös keskiviikko, joka on aiemmin ollut ratsastustunti päiväni. Olen nyt kuitenkin päätynyt pitämään taukoa tai lopettamaan ratsastuksen kokonaan.


Viime viikolla torstaina tapasimme Lillan pitkästä aikaa. Teimme ohitusharjoituksen ja sen jälkeen kävelimme noin kilometrin verran yhdessä. Tuon jälkeen Pinja vei Lillan kotiin ja jatkoi vielä meidän mukanamme. Teimme etsimisharjoituksia ja mäkitreeniä, mutta vain vähän huonon sään vuoksi. Jatkoimme Pinjan lähtemisen jälkeen lenkkiä vielä jonkun aikaa. Pääsimme hyvään ohitustilanteeseen, kun edessämme seisoi toinen koirakko. Toinen koira oli pentu ja omistaja oli havainnut meidät jo kaukaa, jonka takia palkkaili pentuaan tiuhaan tahtiin. Päästiin tekemään tuossa sitten todella onnistunut ohitus.

Huomasin myös, että Mickellä on kamala vimma päästä haistelemaan ylipäänsä hajuja, mutta ai että kun ohituksen jälkeen on pakko vetää sinne toisen koiran jäljille haistelemaan. Otinkin tuosta sitten tavan; kun Micke haluaa hajuihin, sen täytyy ottaa kontaktia. Esimerkiksi jos se vetää, me pysähdymme ja koiran tulisi tulla viereeni istumaan, niinkuin nyt aina olemme pysähtymisissä tehneet. Koira saakin onnistuneesta suorituksesta namin sijaan luvan päästä haistelemaan.

Ajattelin nyt myös jatkossa toteuttaa uutta suunnitelmaa; pidän yleisesti koiran lyhyellä, mutta löysällä hihnalla vieressäni ravaamassa. Jos se ottaa todella hyvin kontaktia ja olemme hyvässä paikassa, Micke pääsee pidemmälle hihnalle. Sen ajan mitä se kulkee hyvin ja ilman yhtäkään vetäisyä pitkällä hihnalla, se saa olla siinä. Mutta heti kun tulee yksikin vetäisy, tulee pysähdys, kontakti ja taas lyhyellä hihnalla eteenpäin.


Viime viikonloppuna tapahtui vähän kaikkea. Lauantaina aloin opettaa Mickelle uutta temppua, nimittäin vilkutusta. Se alkoi miten alkoi ja aijomme edetä tuon kanssa rauhassa. Ajattelin kokeilla myös Micken oma-aloitteisuutta asettamalla "vaikean" tehtävän koiran eteen. Laitoin siis jakkaran koiran eteen ja halusin siis saada sen nousemaan ilman mitään vihjettä jakkaran päälle. No siinä meni vähän alle 10 sekuntia ja Micke pönötti häntä heiluen etutassut jakkaran päällä. Ajattelinkin miettiä tuolle jonkun käskysanan.

Sunnuntaina me mentiin metsään juoksemaan ja löydettiin kiva mäki. Tehtiinkin muutama kerta mäkijuoksua, jonka jälkeen minä olin ihan väsynyt ja Micke sai jotain ihme hepuleita ja ei meinannut millään asettua aloilleen. Vielä tuota ennen teimme muutaman etsimisharjoituksen (ja irrottamisharjoituksen) minun lapasella. Annoin Micken ensi haistaa lapasta jonka sisään laitoin herkkuja ja sitten piilotin sen. Päätin tällä kertaa pitää Micken kävelytahdissa hihnan avulla, että se varmasti haistelisi kunnolla ja sehän olikin todella tehokas tapa saada Micke nenähommiin.

Pääsimme vihdoin kahden kerran tauon jälkeen koirahallille. Aluksi koira oli todella innoissaan päästessään taas hallille, mutta kentälle mennessämme Mickestä tuli todella epävarma ja jännittynyt. Tuolla kerralla oli luvassa puolikas rata, joka vähän jännitti Micken olotilan vuoksi. Kävelin kuitenkin radan huolellisesti kaksi kertaa läpi ja palasin Micken luokse. Se oli kuin eri koira, sillä nyt se vaan hyppi ja oli ihan innoissaan palaamisestani.

Alku jännitys johtui taas omasta väsymyksestäni, jolloin en jaksanut innostaa koiraakaan. Tuossa vaiheessa Micke oli jo ihan täysillä mukana ja höpötin sille kokoajan. Micke tosiaan tykkää tuosta lajista, kunhan vaan saa itsevarman fiiliksen ja kunhan minä jaksan tsempata koiraa kokoajan. Rata oli aika lyhyt, ja siihen kuului lähtö-, 360 astetta oikeaan-, pujottelu edestakaisin-, koira eteen, vasemmalta sivulle-, istu-, käännös vasempaan-, kierrä koiran ympäri- ja maalikyltti.


Tulimme radan toisena koirakkona ja Micke oli heti hyvin kuulolla ja täysillä mukana. Kokonaisuudessaan suoritimme radan ihan hyvin kun ensimmäisestä kerrasta on kyse. Minulle huomautettiin esimerkiksi siitä, että pitää huomioida koiran koko paremmin ja tehdä pidemmät ja loivemmat tiet. Huomasin itse että keskityin todella paljon vain koiraan ja en katsonut kamalasti eteeni. Suoritimme jokaisen kyltin kuitenkin oikein, vaikka tottakai jokaisessa oli isoja ja pieniä virheitä.

Kentälle oli laitettu myös muita rally-toko tehtäviä ja kylttejä, kun ohjaaja kävi aina yhden koirakon kanssa kerrallaan radan läpi. Siellä oli houkutus #40, hyppy #41, istu, käännös oikeaan, istu #42, istu, käännös vasempaan, istu #43, istu, täyskäännös oikeaan ja vasempaan, istu #47 ja #48, koira eteen, vasemmalta oikealle, istu #74 ja koira eteen, oikealta oikealle, istu #75. Siinäpä vasta lista.

Houkutus sujui alusta alkaen hyvin, vaikka piti niitä nameja alkuun vähän siellä maassa tuijottaa. Hyppy olikin sitten niin hauska juttu, että sitä oltaisi voitu tehdä vaikka koko treenien ajan. Teimme muutaman kerran jokaista kylttiä ja tehtävää, ja sen jälkeen kävimme pikaisesti ulkona virkistämässä aivojamme. Meillä sujui treenit sunnuntaina todella hyvin ja en voisi ylpeämpi Mickestä olla!

Kiitos paljon kun luit postauksen, ja muistathan käydä osallistumassa meidän äänestykseemme. Kommentoi myös mielipiteesi ja ideoita joulukalenteriin olisi kiva taas saada.

-Minttu-

4 kommenttia:

  1. Hui, se punkki varmaan ollut aika inhottava! Koirasi oppii tosi nopeesti, ja ideoita taas joulukalenteriin: tavaroiden esittely, arki ilman koiraa ja story time. Jos mä keksin myöhemmin jotain lisää, tuun kommentoimaan uudestaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo oli tosi inhottava! Kiitos paljon ehdotuksistasi (:

      Poista
  2. Voitko jossain postauksessa kertoa lisää tosta rally-tokosta kun mulla ei ole mikään kamalan laaja käsitys siitä (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin kertoa, kannattaa myös vaikka lukee siitä ku kyl siitä löytyy ihan hyvin tietookin (;

      Poista