lauantai 30. syyskuuta 2017

Tokoilua ja hihnaharjoittelua

Olen todella pahoillani, etten ole kirjoittanut pitkään aikaan. Syinä on koulu, motivaatio pula ja muita pieniä seikkoja, joiden takia en ole nyt päätynyt blogin ääreen.

Meillä alkoi viime sunnuntaina rally-toko kurssi ja ajattelin nyt kertoa siitä vähän tarkemmin. Olemme myös edenneet hihnakäytöksessä ja varsinkin koirien ohittamisessa. 

Viime viikolla lenkkeilimme yllättävän paljon teillä, emmekä maastoissa. Yritimme nimittäin tarkoituksella etsiä ohitettavia koiria. Olemme nyt myöskin erikseen ohitelleet samojedeja, jotka räksyttävät päivä toisensa jälkeen piha-aitauksessaan. Olemme saaneet paljon hyviä ohituksia ja Micke on alkanut olla kuulolla koko lenkin ajan.

Kävimme myös testaamassa viikko sitten uutta koira puistoa. Kävelimme toisen aitauksen ohi (jossa oli siis koira) ihan tarkoituksella, sillä halusimme tehdä erillisen ohitusharjoituksen. Micke ei haukkunut kertaakaan, vaikka toinen koira oli alle puolen metrin päässä Mickestä. Siitä pääsimmekin aitauksen sisään ja juoksutin koiraa hetken, kunnes ulkopuolella oleva koirakko odotti pääsevänsä aitaukseen, jolloin sitten lähdimme.


Nyt viime sunnuntaina meillä alkoi kauan odotettu rally-tokon alkeiskurssi. Se sisältää kuusi kertaa harjoittelua, joka tapahtuu korkeavireen koirahallissa. Pakkasin tuttuun tapaan sunnuntaina kamoja mukaan treeneihin ja Micke tiesi mitä oli luvassa tutusta treenirepusta. 

Hallille saavuttuamme teimme pienen pissatuslenkin, ja Micke osasikin taas ohittaa koirat mallikkaasti ilman haukkuja tai murinaa. Sisällä hallissa piti haistella joka kolkka, mutta minä olin silti vielä se kiinnostavin asia.

Kun pääsimme kentälle, opettaja kertoi meille rally-tokon teoriaa ja sen mitä kurssi tulee sisältämään. Aloitimme opettelemaan kylttiä 23, eli koira eteen, vasemmalta sivulle + istu. Opettelu aloitettiin "sivu" käskyn opettamisella (jonka Micke osasi jo). Tämä sujui todella hyvin ja siirryimme heti "eteen" käskyn opettamiseen ja oikeastaan olimme harjoitelleet sitäkin jo sen verran, että koira oppii sen varmaan aika nopeasti. Tämän jälkeen teimme muutaman toiston koko käskyä ja se meni todella hienosti. Tuossa kohtaa Mickeä alkoi kiinnostaa agilityputki, joka oli kentän toisessa päässä. Sen takia kävimme välissä ulkona jaloittelemassa.

Seuraavina kyltteinä oli kyltit 10 ja 11 eli 360 astetta oikeaan ja vasempaan. Aloin opettaa tähän käskyä "ympäri". Molemmat suunnat oli yhtä hankalia, mutta kyllä me pari ihan hyvää toistoa saatiin tehtyä. Tämän jälkeen vuorossa oli kyltit 24 ja 28. Numero 24 on seuraaminen 1+2+3, joka tarkoittaa sitä, että pysähdys istu, askel, pysähdys ja istu, jolloin kokonaisuudessa tulee ottaa kolme askelta ja jokaisen kohdalla pysähtyä ja koiran istua viereen. 28 on istu, kierrä koiran ympäri, eli koiran tulee istua paikallaan ja sinun pitää kiertää sen ympäri. Molemmat kyltit sujui meiltä tosi hyvin!


Viimeisenä kylttinä harjoittelimme kylttiä 30, jossa koiran täytyy tulla liikkeestä maahan. Emme tehneet kun vaan muutaman toiston maahanmenoa, sillä saimme kotiin opeteltavaksi liikkeestä maahanmenon. Olemmekin sitä tehneet ja se rupeaa pikkuhiljaa sujumaan.

Tällä viikolla olemme tehneet samoja harjoituksia kun hallilla teimme ja aloin opettaa myös muutamaa uutta temppua, jotka ei liity rally-tokoon. Kuoleminen, sekä orava temppu on nyt ollut harjoituksissamme tämän viikon ajan. Aloin opettaa kuolemista Mickelle niin, että sanoin kuole ja näytin sormillani ns. asetta, käänsin koiran kyljelle ja palkkasin. Eipä me tuota olla hirveästi tehty kun ei se mitään hyödyllistä taitoa anna, mutta Micke on tykännyt sen opettelemisesta. 

Huomenna on sitten toinen kerta uuden harrastuksemme parissa ja kerron siitä sitten myös erillisellä postauksella. Toivon että tykkäsit ja yritän nyt tosissani olla aktiivinen täällä blogissa.

-Minttu-

10 kommenttia:

  1. Rally-toko kuulostaa kivalta lajilta. Kiva että päädyitte siihen lajiin :)

    VastaaPoista
  2. Ihailen kyllä suuresti teitä ja taitavia koirianne, sillä olisi hienoa kouluttaa koiraa ja tehdä kaikkea hienoa sen kanssa. Valitettavasti tämä ei minulla ole mahdollsita, mutta ehkä tulevaisuudessa. Tämä bloginne vaikuttaa kivalta, jatkakaa vain. Toivottavasti teillä ja korillanne on mukavaa. :)

    VastaaPoista
  3. Ihana blogi. Postauksenne ovat hyvin kirjoitettuja ja aiheet kivoja. :)

    VastaaPoista
  4. Hauskaa luettavaa! Blogi on kaunis ja silmää miellyttävissä väreissä. Sopivasti tekstiäkin olet kirjoittanut! :)

    - Ognimatra

    VastaaPoista
  5. Selasin teidän vanhoja postauksianne ja löysin tämän. Ehdottomasti mun lemppari kirjoitus ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voii kiitos! Tosi kiva saada tälläistä palautetta!

      Poista