perjantai 18. elokuuta 2017

Micken syöminen

Ajattelin kirjoittaa nyt koiran syömisestä, josta kerroin muutamalla sanalla toisessa postauksessa. Nyt kerron kuitenkin vähän tarkemmin erikseen tästä aiheesta.

Mickellä on ollut vähän ongelmia syömisen kanssa, erityisesti viimeisen kuluneen vuoden aikana. Aina ei ole ruoka maittanut, ja se onkin vielä ihan normaalia. Mutta Micke ei meinannut yhdessä vaiheessa huolia herkkuja, eikä yhtikäs mitään.

Nyt kuitenkin on aika muuttaa ainakin hieman pojan syömistä, ja se onkin auttanut jo tässä vaiheessa paljon. Micke syö kaksi kertaa päivässä, aamulla ja illalla. Se saa desin nappuloita kuppiin ja kana- tai naudanjauhelihaa noin kaksi ruokalusikallista. Nappuloita olen tykännyt joskus turvottaa desillä vettä ja noin puolentunnin ajan. Syötän sille toisen desin nappuloita kädestä treenaamisen yhteydessä.




Koira saa ruoan sisällä ja ulkona, riippuen minkälainen sää ulkona on. Tykkään ruokkia ulkona Micken nurmikolla ruudusta, jolloin sillä on siinä tehtäväkin. Ripottelen ruoat tasaiselle nurmikkoalueelle ja käsken koiran istua ja odottaa vieressä. Kun annan luvan, Micke etsii kaikki ruoat ja syökin todella paljon paremmin tällä taktiikalla.

Micken nappulat ovat merkiltään Royal Canin Medium Adult, jotka mitataan sille ylhäällä näkyvällä mitalla. Tuossa onkin suositukset koiran koon ja iän mukaan, että paljon annettaisi ruokaa. Ei ne ihan paikkaansa pidä Mickellä, mutta voihan se jollain koiralla auttaa.

Micken nappuloita säilytetään isossa muovisessa "tynnyrissä", joka onkin ihan koirien ruoalle tarkoitettu. Siellä on aina kerrallaan 15kg ruokaa, josta riittää pitkäksikin aikaa.

Makupaloina koiralla on kokeiltu vaikka mitä, mutta Mickellä on kolme suosikkia. Yksi niistä on uusin kokeilumme Let's Bite Chicken Sandwich Kanatikku, josta Micke yllättäen tykkäsikin, vaikka ensin vähän epäilin. Toinen lemppari on kanatikut, joita tulee ostettua milloin minkäkin merkkisenä, kun Micke on kaikista kokeilluista kanatikuista tykännyt. Kolmas Micken suosikkiherkku onkin Frolic Walky Bites namit, joita se yleisimmin saakin palkaksi.




Micken ruokavalio koostuukin suurimmaksi osaksi kanasta, sillä muu liha ei ole tämän koiran mieleen. Sillä on kokeiltu esimerkiksi maksaa ja muita sisäelimiä, mutta ne ei ole kelvannut. Erikoisherkkuina toimii lihapullat ja nakit, sekä nykyään juusto on kehkeytynyt yhdeksi loistoherkuksi, vaikka Micke ei sitä paljon saakkaan syödä.

Toivon että tämä ei ollut kamalan tylsä postaus tähän väliin, mutta itsellä oli juuri nyt hyvä hetki tehdä tämä postaus.

Jos teillä on jotain kysyttävää, tai muuta kommentoitavaa, voitte kysyä rohkeasti. Pyrin vastaamaan aina kaikkiin kysymyksiin, negatiivisiin, ja positiivisiin kommentteihin.

-Minttu-

7 kommenttia:

  1. Meidän koirien suurinta herkkua on uunissa paistetut possunlihaviipaleet - rasvaisia, rapsakoita ja mehevän maistuvia.

    VastaaPoista
  2. Onko Mickellä ollut ylipainoa? Mun kaverin perrolla oli muutama kilo liikaa ja ruokahaluja ei sen takia ollut :) Ei näytä ylipainoselta, mutta enhän sitä voi tietää ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa on ollut muutama liika kilo. Siitä ylipainosta johtuen ei varmaan ollut silloin ruoka haluja. Ei Micke joo enää ole ylipainoinen, mutta kiitos kommentistasi!

      Poista
  3. Tykkäsin tästä postauksesta :) On hyvä että kokeilet eri ruokia ja testaat millä tavalla oman koiran on mieluisin syödä, jos ruoka ei jostain syystä maistu. Tykkäsin kun laitoit kuvia ruoasta ja muista herkuista.

    VastaaPoista