lauantai 26. elokuuta 2017

Lillan kuulumiset

Edellisestä postauksesta onkin jo viikko aikaa! Mulla olisi ollut motivaatiota kirjoittaa, muttei aikaa eikä ideoita. Niinpä päätinkin päivitellä tänne vain meidän kuulumisia, kun en muutakaan keksinyt.

Viime viikonloppuna menimme Lillan kanssa Mickelle yöksi. Mun tuurilla kun oltiin kävelty vähän matkaa, niin alkoi ukkostamaan. Kohta Minttu soittikin olevansa matkalla ukkosen alla eikä Micke suostunut liikkua. Niinpä juostiinkin sitten takaisin kotiin ja mentiin iskän kyydillä, koukaten Minttu ja Micke matkalta. Loppupäivä olikin ihan hyvää säätä.


Koska Micke oli sisällä vielä arka ja Lilla ylivilkas, sidoimme molemmat koirat kiinni siten, että Lilla oli lyhyellä narulla ja Micke sellaisella, että se yletti halutessaan Lillaan. Kun Lilla alkoi rauhoittua, niin pystyttiin pitää molempia irti. Ulkona Mickekin osasi olla vähän rennommin. Yritettiin suurimmaksi olla siten, että koirat leikkisivät erillään ja Lilla alkoikin olla taas mielummin minun seurassa kun Mintun ja Micken. Muutaman kerran juostiin myös taloa ympäri minä ja Lilla vähän edellä ja Micke ja Minttu perässä.

Yön nukuimme kuitenkin eri huoneissa, jotta koirat voisivat keskittyä vain nukkumiseen. Aamulla Micke olikin taas vähän rennompi ja Lilla maltillisempi. Kävimme silloin vielä yhden lenkin ennen kuin lähdettiin Lillan kanssa kävelemään kotiin.


Lillalla piti olla myös sterkka viime viikolla. Tutkiessa kävi kuitenkin ilmi, että sydämestä kuului jonkinlainen sivuääni. Niinpä syyskuun alussa tyttö meneekin sydämen ultraan, jotta selviäisi mistä sivuääni tulee.

Tähän loppuun laitan nyt vielä vähän meidän edistyksestä hihnassa ja treeneissä. Meillä on tosiaan lenkeillä ollut nyt käytössä monitoimihihna ja panta. Hihna on mennyt olkani yli ja tullut sitten kiinni renkaista. Tällöin minun ei siis tarvitse pitää käsiä hihnassa ja koira oppii kulkemaan lähempänä.

Yleensä alkulenkistä kun tytöllä on kiire nykäisen hihnasta aina kun se kiristyy. Jos viesti ei mene perille, niin otan yhden pitkän pidätteen, jonka aikana ikään kuin astun koiran eteen, jolloin se hidastaa. Kun toistan tätä pari kertaa, niin Lilla alkaa jo vähän katsomaan missä minä menen. Seuraavaksi teen siten, että aina kun hihna kiristyy, niin alan kävellä todella hitaasti ja kun Lilla odottaa ja ottaa kontaktin niin matka jatkuu. Joskus kävelen myös pidemmän aikaa hitaampaa niin se ei opi kiirehtimään pois kontaktista. Jos Lilla vetää ojaan niin kävelen toiseen suuntaan ja kun tyttö tulee lähelle niin hivuttaudutaan takaisin toiseen reunaan. Poluilla Lilla on oppinut kulkemaan takanani tai vieressäni. Mulla on ollut myös naksutin aina lenkeillä mukana ja olen naksauttanut ja palkannut oikean jalan vierestä jokaisesta kontaktista.

Ohituksissa ei ole tapahtunut muuta muutosta paitsi, että toi haukkuminen on tainnut mennä nykyään enemmän reviirihaukun tai huivin vuoksi haukkumisen puolelle. Niinpä yleensä vaan ohitetaan eikä pakoilla (paitsi otetaan mahdollisimman paljon tilaa tarvittaessa) ja aina katsekontakteista taas palkkaan. Niinpä tyttö onkin alkanut palautua kontaktiin aika nopeasti ohituksen jälkeen. Lilla on alkanut myös haukkumaan ohikulkijoita pihalla ollessaan. 2 kertaa on hypännyt aidan yli, joten korotettiin meidän aita ja pidetään nyt hihnaa perässä hätätapauksien varalta ja opetellaan pihassa pysyminen nyt ihan uudestaan.


Lillalla on ollut muutenkin hyvä työmoraali lähi aikoina. Ollaankin päästy harjoittelemaan myös lelupalkalla ja ollaan opeteltu myös monia uusia temppuja mm. esineen kiertäminen, autoon hyppääminen ja jalkojen ali meneminen. Tyttö osaa myös tulla takaapäin oikealle ja vasemmalle puolelle ja joidenkin muiden tokojuttujen alkeita.

Toivottavasti tästä postauksesta ei nyt tullut liian sekavaa. Kiinnostaisiko teitä muuten postaukset tai videot joidenkin temppujen opettamisesta? Tai jos teillä on jotakin muuta palautetta meidän postauksista tms niin sanokaa vain rohkeasti!

-Pinja- 

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus! Temppujen opetusvideot olisi kiva idea ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! Joo yritän tosiaan väsäillä niitä jossain vaiheessa kun saan motivaatiota

      Poista
  2. Teillä on ihan älyttömän suloset koirat!

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus! Kommentoinkin jo teidän uusimpaan postaukseen pidemmän mielipiteen niin tämä taitaa jäädä vähän snadiksi. Pakko vielä sanoa että mua todellakin kiinnostaisi siis nuo videot!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tosi paljon ja joo yritetään tosiaan toteuttaa videoita tässä jossain vaiheessa

      Poista
  4. Ihania karvakavereita ja hieno blogi on kyllä kerrassaan! :D

    VastaaPoista
  5. Tosi ihanat koirat. Ja mielenkiintoiset aiheet. ;)
    Itellä kans koira. Puoltoista vee chihu narttu Tiuhti "Tiu"

    VastaaPoista